Mali akcionari RS traže 500.000 KM za kupovinu akcija Trudbenika

Bez autora
Aug 29 2015

Savez udruženja malih akcionara RS traži da Vlada RS izdvoji 500.000 KM za kupovinu akcija dobojske Fabrike "Trudbenik", u vlasništvu Pere Bukejlovića, rekao je predsjednik ovog saveza Nebojša Jugović. On je dodao da bi se na ovaj način zaštitio kapital malih akcionara i omogućilo da zaživi radničko akcionarstvo, bili riješeni problemi zaposlenih u vezi sa ostvarivanjem radničkih prava, te plaćanjem poreza i doprinosa. Jugović je juče u Doboju naveo da je riječ o "mizernoj" sumi koja bi omogućila malim akcionarima da preuzmu upravu u preduzeću, s obzirom na to da im to "zakonski nije omogućeno". Bivši direktor, akcionar i odnedavno član Upravnog odbora Pero Bukejlović je u kratkom telefonskom razgovoru poručio da nema gdje da da izjavu novinarima, jer su mu akcionari i radnici zabranili ulaz u fabriku. Direktor "Trudbenika" Luka Miloš je poručio da su njegova briga radnici i da je najvažnije da u ponedjeljak počinju sa radom.

Savez udruženja malih akcionara RS traži da Vlada RS izdvoji 500.000 KM za kupovinu akcija dobojske Fabrike "Trudbenik", u vlasništvu Pere Bukejlovića, rekao je predsjednik ovog saveza Nebojša Jugović.

On je dodao da bi se na ovaj način zaštitio kapital malih akcionara i omogućilo da zaživi radničko akcionarstvo, bili riješeni problemi zaposlenih u vezi sa ostvarivanjem radničkih prava, te plaćanjem poreza i doprinosa. Jugović je juče u Doboju naveo da je riječ o "mizernoj" sumi koja bi omogućila malim akcionarima da preuzmu upravu u preduzeću, s obzirom na to da im to "zakonski nije omogućeno".

Bivši direktor, akcionar i odnedavno član Upravnog odbora Pero Bukejlović je u kratkom telefonskom razgovoru poručio da nema gdje da da izjavu novinarima, jer su mu akcionari i radnici zabranili ulaz u fabriku. Direktor "Trudbenika" Luka Miloš je poručio da su njegova briga radnici i da je najvažnije da u ponedjeljak počinju sa radom.

Radnici "Trudbenika" stupili su 5. juna u generalni štrajk jer Uprava nije ispoštovala dogovor o izmirenju obaveza. Ovo je drugi put ove godine da štrajkuju zahtijevajući da im bude isplaćeno sada već 18 zaostalih plata i doprinosa, te da se nađe rješenje za povezivanje radnog staža.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik